Förrätt:
Krämig blomkålssoppa med lax, syrat äpple, rå blomkål, smörstekt rågbröd och krasse
Huvudrätt:
Rosastekt kalvrygg med potatisgratäng, dragon och persiljecreme, bakad spetskål och kvisttomater samt confiterad vitlök
Dessert:
Mörk chokladmousse med chokladkola, saltrostade hasselnötter och brownie
350 kr/ portion
Instruktioner för att färdigställa menyn skickas med vid avhämtning.
Sista beställningsdag 27/12

.

  • Griljerad svensk julskinka
  • Tuppköttbullar från Marias at Tockafarmen
  • Tupprinskorv från Tockafarmen
  • Rökt äppelkorv från Friskatorpet
  • Janssons frestelse
  • Hemmakokt rödkål

  • Branteviksill
  • Krämig senapssill

  • Varmrökt lax med dillcreme
  • Gravad lax med hovmästarsås

  • Ägg med handskalade räkor

  • Sallad med grönkål, rödbeta och äpple

  • Cidervinägersenap
  • Mild skånsk senap

  • Vörtbröd, ljust surdegsbröd samt knäckebröd
  • Lagrad ost och brieost med aprikos och nötter
  • Dessert: Vitchoklad och yoghurtmousse med syltade lingon och pepparkakscrumble (serveras i glasburkar)

Minsta antal 10 portioner. 245 kr/ portion.
Observera att vissa delar i menyn ska värmas.

.

  • Citron och persiljemarinerad tuppfilé
  • Krämig potatisgratäng med vitlök och timjan
  • Pepparrotscreme
  • Syrade skånska rotfrukter (röd lök, morot, palsternacka)
  • Ljust surdegsbröd med vispat smör och lagrad ost

Minsta antal 10 portioner. 165 kr/ portion.
Går att beställa delar av menyn.
Observera att potatisgratängen ska värmas.

Höstmeny 2

  • Rosastekt kalvrygg
  • Potatiskaka
  • Syrlig dillsås
  • Sallad med rostad rödbeta och morot
  • Ljust surdegsbröd och vispat smör

Minsta antal 10 portioner. 195 kr/ portion.
Går att beställa delar av menyn.

Vi kommer ut på plats med våra pannor och gör maten klar inför gästerna.

Paellan innehåller tupp och tuppchorizo från Tockafarmen, handskalade räkor, färska blåmusslor, saffran, vitt vin och goda grönsaker. Till detta serveras baguette, citron och vitlökscreme samt färsk citron.

Minsta antal 60 portioner. 195 kr/ portion.

  • Tuppköttbullar från Marias at Tockafarmen
  • Potatispuré
  • Krämig löksås
  • Rårörda lingon och pressgurka

125 kr/ portion.
Minsta antal 10 portioner.

  • Varmrökt nobeltuppfilé från Tockafarmen uppskivat och dekorerat på fat
  • Gravad och sotad lax med krassemajonäs
  • Färskpotatissallad med syrad röd lök, grön sparris, rostade pumpakärnor, rädisa och äppelcidervinäger
  • Rabarberchutney
  • Mixad sallad med jordgubb, tomat, fetaost, salta mandlar och citronvinägrett
  • Ljust surdegsbröd, vispad färskost med örter

Observera att tuppfilén är huvuddelen av köttet och laxen är en mindre bit.
Minsta antal 10 portioner. 175 kr/ portion.

Går att beställa delar av menyn.

  • Mjölkchokladmousse med saltkola, rostade jordnötter och brownie
  • Vit choklad och yoghurtmousse med pepparkakscrumble, syltade lingon
  • Mörk chokladmousse med hallon och björnbärskompott, chokladkaka
  • Saftig morotskaka med vispad färskost och lime
  • Brownie med mörk chokladmousse och färskt bär

Minsta antal 10 portioner.
50 kr/ dessert, serveras i glasburkar.
30 kr/ kakbit.

Grillning nr. 1 

  • Ört och citronmarinerad nobeltuppfilé från Tockafarmen
  • Varmrökt tupplårfilé från Tockafarmen
  • Stekt nobeltuppkorv och tuppchorizo
  • Smör och örtstekta färskpotatis
  • Äpple och ingefärachutney
  • Pepparrotscreme
  • Sallad med syrad morot, röd lök och palsternacka
  • Mixad sallad med tomat, fetaost, granatäpple, salta mandlar och citronvinägrett
  • Ljust surdegsbröd och citronfärskost (alt smör och lagrad ost)

Minsta antal 60 portioner. Från 215 kr/ portion.

Grillning nr. 2

  • Grillad varmrökt tupplårfile från Tockafarmen
  • Svensk grillad ryggbiff från Ugglarp
  • Stekt nobeltuppkorv och tuppchorizo
  • Smör och örtstekta färskpotatis
  • Färskpotatissallad med grillade grönsaker och balsamicovinägrett
  • Mixad sallad med jordgubb, tomat, fetaost och salta mandlar samt citronvinägrett
  • Rabarberchutney
  • Persilja och dragoncreme
  • Ljust surdegsbröd och citronfärskost (alt smör och lagrad ost)

Minsta antal 60 portioner. Från 215 kr/ portion.

  • Beef tataki – svensk sotad ryggbiff med soyadip
  • Citrongräsmarinerad tupplårfilé med red dragonsås (chilisås)
  • Gravad lax med ponzu (asiatisk citrusdip)
  • Färska vietnamesiska vårrullar med handskalade räkor och nouc cham
  • Rostad färskpotatis med sesam och vårlök
  • Kimchi – koransk syrad kål
  • Soya och mirininkokt svamp
  • Sesammarinerade böngroddar
  • Picklad sommargurka

Minsta antal 10 portioner. Pris på förförfrågan.

  • Västerbottenpaj med syrade kantraller
  • Skagenröra med handskalade räkor, citron och dill
  • Gravad lax på mörkt bröd med krassemajonäs
  • Varmrökt nobeltuppfilé från Tockafarmen på mörkt bröd med senapsmajonäs

Minsta antal 10 portioner. 35 kr/ st.

Julig landgång på ljust bröd med:
Köttbullar från Marias at Tockafarmen med rödbetssallad, gravad lax med dillcreme och ägg, varmrökt nobeltuppfilé från Tockafarmen med senapsmajonäs, Hyby Blå (blåmögelost) från Soldatstorpets Mejeri med balsamicoinkokta fikon

Minsta antal 10 portioner. 100 kr/ st.

Smörgåstårta med handskalade räkor, gravad lax, dill och citron.

Minsta antal 10 portioner. 90 kr/ biten.