Nobelmiddagar

I augusti 2007 var vi bjudna till vår köttgrossist i Stockholm, Fällmans Kött, på ett event ute på Djurgårdsbrunn. Tanken med detta var att Fällmans bjöd in sina kunder, och vissa utvalda leverantörer skulle marknadsföra sina produkter för dem. Under tiden vi var där dök det upp en man och provsmakade våra produkter och frågade ganska mycket om oss och våra tuppar. Efter ett tag kunde ju inte vi hålla oss längre och undrade var han jobbade, då visade det sig att denne man var kökschef på Stadshuset och ansvarade för Nobelmiddagen. Gissa om säljaren stack fram huvudet och genast började föreslå tupp till 2007 års Nobelmiddag- då skrattar han och svarar, -det är redan bestämt vad det ska bli för kött i år, varpå vi då genast föreslog tupp till 2008 års Nobelmiddag.

nobel-gunnar-240nobeldukning-240

 

I september 2007 ringde det en dag hemma hos oss på Tockafarmen. Det var ett Stockholmstelefonnummer, och efter många samtal med säljare av diverse saker, från Stockholmsområdet, med irritation som följd, svarar jag (Eva) ilsket-HALLÅ! Men i andra änden av linjen var det ingen säljare, utan kökschefen på Stadshuset i Stockholm… Han, Gunnar Eriksson, frågade då om jag satt ner, och lade sedan en beställning till årets Nobelmiddag, varpå denne svensken var nära att svimma! (tur jag satt ner).

Sedan följde ett hemlighetsmakeri utan dess like, ingen fick veta om denna beställning – då skulle Stadshuset byta meny. Vi fick säga nej till en del kunder, som därmed inte fick riktigt vad de önskade under denna tiden. När vi sedan kunde berätta hemligheten efter Nobelmiddagen, var alla glada och nöjda igen. Efter den stora dagen 10/12 2007 fick vi en dag besök här hemma av Gunnar Eriksson, som delade ut diplom till oss och bjöd in oss till Stadshuset för att avnjuta Nobelmiddagen, på riktigt! Vi fick även en rundvandring i kök och alla fina salar i huset- Mycket trevligt!

nobel-2401     nobelmat-240


Tockafarmarens Ungtupp

Alnarör, Önneslöv 1001
247 98 GENARP

Eva Nordin tel. 0709–44 12 48
Mikael Nordin tel. 0734-20 12 48

tockafarmaren@telia.com